Rezistă, România!

Mă uimeşte solidaritatea de care dă dovadă poporul român şi sunt tare, tare mândră că sunt româncă. Sunt mândră de aceşti oameni, care au ieşit în stradă şi încă ies după mai multe zile de proteste în frigul de februarie, printre ei fiind inclusiv studenţi (şi e sesiune). Sunt mândră de parlamentarii care protestează pe holurile Parlamentului. Sunt mândră de românii din diaspora care protestează în faţa ambasadelor României din toată lumea. Vă respect enorm.

În acelaşi timp, mi-e ruşine de cei care au zdruncinat statul de drept, democratic, în felul în care au făcut-o, de cei care acţionează fără scrupule pentru scopurile lor corupte, de cei cu mâinile murdare ce vor să şi le spele schimbând pe ici, pe colo ce le convine mai bine. Ei vor să distrugă ţara noastră frumoasă.

E o postare scurtă, dar cu încărcătură emoţională mare pentru mine (în principiu, îmi dau lacrimile când văd poze/filmuleţe cu miile de români ce umplu bulevardele şi străzile protestând, şi nu numai cei din ţară, ci şi diaspora; la fel, la discursul lui Celentano din 1 decembrie, Ziua Naţională, care mă emoţionează până la lacrimi de fiecare dată…).

Există şi o petiţie, prin care poţi să susţii, alături de Preşedinte, abrogarea ordonanţei.

Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. no13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017

tumblr_okst9srnxy1sa00suo1_500

 

⇐ Asta e din 2016. Se pare că există o continuare în 2017.

Reclame

Lasă un răspuns :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s