Confesiuni din fiecare zi #5

[înainte să începi, porneşte ploaia and get in the mood]

Ştii unde mi-ar plăcea să fiu acum? In munţi, la o cabană frumoasă, într-un loc fără oameni. Într-un loc unde realitatea pare că nu există. Îmi imaginez cât de frumos ar fi: stau într-un fotoliu mare, învelită într-o pătură moale, cu o ciocolată caldă în mână şi o carte în faţă. Afară plouă furtunos, e o vreme la fel de neliniştită ca sufletul meu. Se aude plânsetul frunzelor din copacii din jurul cabanei, ca o arie alertă compusă de un alt suflet neliniştit. Şi, una câte una, se aruncă în gol, pentru că toamna începe să se afirme.

Podeaua de lemn a micii terase freamătă crunt sub stropii mari. Camera luminează de la fulgerele strălucitoare, iar geamurile mari tremură de la tunetele zgomotoase. Mă ridic din fotoliul călduros şi merg să privesc pe fereastă, cu tot cu ciocolata caldă în mână. Vremea e tare neliniştită şi mie îmi place să o privesc aşa, în neliniştea ei. Tresar la auzul tunetelor şi îmi sar câţiva stropi de ciocolată din cană.

Rămân la fereastră. Ploaia mă linişteşte, mă aduce într-o stare calmă, în care gândurile mele o iau razna. Dar eu, în corpul meu uman, sunt calmă şi nu mişc niciun deget. Asta mi-ar alunga gândurile şi mi-ar periclita ideile despre orice există între naştere şi moarte şi înafara existenţei noastre.

Încetul cu încetul, ploaia se opreşte. Deschid uşa şi un val de răcoare mă îmbrăţişează, ca şi cum i-ar fi fost dor de mine. Simt acel miros specific de după ploaie în timp ce păşesc pe podeaua de lemn şi închid ochii să-l simt mai bine. Aici şi acum sunt fericită.

source: tumblr.com

Reclame

Lasă un răspuns :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s