Ce fac oamenii din tine

4 Septembrie 2014

Ştii ce fac oamenii din tine? Îţi spun eu. O învălmăşeală de sentimente, în general negative, care te mănâncă încetul cu încetul pe dinăuntru şi, uneori, sunt atât de puternice încât ajung şi la suprafaţă. Te rănesc în continuu. O fac fie intenţionat, fie neintenţionat, dar te rănesc, şi cel mai tare doare când o fac intenţionat. Atunci îţi dai seama că, de fapt, nu erai atât de important/ă pentru ei pe cât credeai tu. De ce fac asta? Ştiu cât doare de tare să fii rănit aşa. Ştiu cât doare de tare să fii lăsat baltă, să fii lăsat singur, să fii rănit în aşa fel încât să vrei să stai singur toată viaţa din proprie iniţiativă.

Te critică şi te fac să te simţi oribil. Înteleg că vor ca tu să iei la cunoştinţă faptul că faci unele lucruri greşite sau poate vor să te ajute sau vor să-ţi spună unele chestii care îi enervează la tine. Habar n-am! Poate fi orice. Dar critica lor doare.

Oamenii fac din tine jucăria lor. Te întorc pe toate părţile, te ameţesc, se joacă în toate felurile cu tine, iar apoi te aruncă pentru că nu mai au nevoie de tine. Te lasă, pur şi simplu, să zaci, să te descurci singur. Dar tu nu vrei ca ei să plece. Tu ai nevoie de ei şi nu înţelegi de ce ţi-ar face una ca asta. Adică, toată copilăria ai petrecut-o cu ei, ai suferit atunci când ei au suferit, ai râs cu ei, ţi-ai dat ultima bucată de ciocolată pentru ei. Ai crescut odată cu ei. Şi acum? Acum ei te aruncă. S-au plictisit de tine. Oricât de mult te-ai strădui să-i aduci înapoi, nu reuşeşti. Sfârşeşti prin a te chinui să adormi noaptea, a dormi până la orele amiezii, prin a-ţi petrece ziua făcând lucrurile obişnuite gândindu-te ce mai fac ei şi cât de dor îţi este de vremurile acelea de demult. Şi n-ar trebui. Lor nu le e dor, ei nu se gândesc la tine. Nu le pasă. Simplu. Te-au uitat.

În fine, realizezi că viaţa merge înainte, oamenii pleacă, iar în locul lor vin acei oameni pentru care merită să trăieşti. Aceia te vor înţelege. Vor înţelege că ai prefera mai degrabă să stai acasă să citeşti o carte sau să mergi la o plimbare plictisitoare în parc decât să mergi la un club. Vor sta lângă tine chiar dacă uneori eşti “moale” şi plictisitor/oare. Pentru că lor le va păsa, ei nu vor vrea să te piardă. Pentru că ceea ce eşti îi va face fericiţi.

tumblr_nbn21fqgc11s0gpnro1_500

Reclame

Lasă un răspuns :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s